Äntligen bra ljud på klubben!

Igår fixade vi en Google Chromecast Audio till skyttet. Fördelen med en sådan manick är att den använder det trådlösa nätverket istället för blåtanden som har stora begränsningar i räckvidd. Det som behövs för att använda Chromecast Audio är en källa som kan streama ljud. Med andra ord en telefon, surfplatta eller dator.img_2629

För att det ska bli rättvist för alla så gäller en engångskostnad på 30:- för att ta del av fördelarna att kunna lyssna på sin musik, då får man access till nätverket och möjlighet att streama ljud eller streama bild till tv’n. Allt överskott utöver kostnaden av Chromecast Audio kommer att gå till cafékassan.

Om du vill vara med så swishar du 30:- till 0707-963 863 som är numret till Tobias Iderbrant. I våran stängda Facebook-grupp som alla klubbens medlemmar har tillgång till (om inte, säg att du vill in i värmen.. 🙂 ) finns ett dokument där några enkla instruktioner finns att följa.

Några tips på appar

Eftersom användandet är enklast via mobiltelefonen tänkte jag lista några appar som funkar fint med Chromecast Audio. Sök i respektives app shop för att hitta apparna.

  • Spotify – Dom flesta vet vad Spotify är får något, funkar väldigt bra tillsammans med Chromecast.
  • TuneIn Radio – För att slippa dålig mottagning på radion är TuneIn Radio fruktansvärt bra att använda. Hela världens radiostationer finns här.
  • Chromecast appen – Kan vara bra att ha installerad, ger dig tips på fler appar som är kompatibla.

img_2630Fråga gärna om det är några problem, målsättningen är att alla som vill ta del av Chromecasten ska göra det utan problem!

För dig som inte riktigt vet vad en Chromecast är, rekommenderar varmt att gå in på Googles hemsida där de förklarar fördelarna.

Fixade även till kabelhärvan som var vid stereon så nu är det lite roligare i köket plus att ljudet nu är kristallklart i både samlingslokalen och skjuthallen!