Äntligen tak över skjutfältet

Äntligen har vi kommit fram till att det ska bli verklighet! Ett tak över vårat skjutfält.

En nöjd Emil som planerat för fullt!

En nöjd Emil som planerat för fullt!

-Det regnar nästan varje dag i Borås, så vi är tvungna att göra något åt det, säger Claes Jonsson Ordförande Borås Bågskyttesällskap.

I den nya skjuthallen som sträcker sig på 90 meter på längden och 50 meter på bredden kommer även ha simulerad vind och dåligt väder som regn och snö.

-Vi kommer vara förberedda på allt efter det här bygget är klart, nu kommer vi kunna veta exakt hur siktet och bågen påverkas i regn eller hård vind, säger Emil Sahlberg Vice Ordförande Borås BS

Borås BS räknar med att vara klar med bygget till nästa år, lagom till nästa års utomhussäsong, tyvärr kommer årets utomhussäsong bli inställd på grund av den nya satsningen. Borås BS startar bygget nu på Lördag i samband med Arbetsdagen som startar 08.30.

-Vi kommer bygga själva, det finns medlemmar i klubben som jobbar med el och bygg, vi har rörmockare och allt möjligt som behövs, säger Martin Iderbrandt, styrelsemedlem i Borås BS

-Jag förstår om våra medlemmar blir ledsna när tavelskyttet blir inställt i år men vi har ju våran inomhushall och skogsbana som man kan träna på så länge, säger Tobias Iderbrandt en till av styrelsemedlemmarna som planerat nybygget.

Här är en enkel skiss på hur den nya utbyggnaden kommer placeras, över vårat nuvarande skjutfält.

2016-04-01_07-27-21

Skiss över den nya planerade utbyggnaden

 

Om ni har frågor kring Borås BS nya satsning, kontakta oss på borasbsnyaskjuthall1april@borasbs.se