Hur bränner du kalorier med bågskytte?

Om du letar efter en ny hobby eller har tidigare erfarenhet av bågskytte, kommer du finna glädje i att veta att sporten bränner en del kalorier. Även om det inte är för fysiskt krävande och troligen inte kommer att hjälpa dig att gå ner några kilon, kan du njuta av en eftermiddag i bågskytte som en del av din vanliga träning.

Delta aktivt

Bågskytte är inte en ansträngande konditionsträning som får ditt hjärta att pumpa, men det är en form av motion som bränner kalorier. Tavelbågskytte kräver att du står på 1 plats och skjuter på olika avstånd. Även om du inte ska flytta runt en hel del, bär du koger med pilar, och bågen, vilket gör att du lyfter lite vikt. Plus, när du siktar på målet, kommer du hålla upp pil och båge i flera sekunder tills du är redo att släppa. Om du inte är van vid vikten, kommer armarna kännas brännande. Fältbågskytte kräver också att du skjuter på mål, du går en runda i skogen i varierande terräng.

Förbränning

Som alla aktivteter, desto mer vikt, desto mer kalorier gör du åt. Väger du 57 kilo kommer du av 30 minuters träning av bågskytte göra av med 105 kalorier. Väger du runt 70 kilo förbränner du 130 kalorier och vid en vikt av 84 kilo förbränner du runt 155 kalorier. Ett träningstillfälle hos oss brukar vara minst en timme.

Uppvärmning och nedkylning

Du kommer också förbränna kalorier om du värmer upp först och efter träningen gör någon slags cool-down aktivitet. Bara 15 minuters promenad och lätt stretchning bränner ca 75 kalorier.