Borås Bågskyttesällskap håller till ute vid Ryda (på väg ut mot Almenäs), där vi har möjlighet att träna året om.

Under vinterhalvåret håller vi till inomhus i vår nybyggda klubbstuga där vi kan skjuta på 12 respektive 18 meters avstånd. Genom att sätta upp en extra skjutvägg kan flera skyttar samsas på olika avstånd. Utomhus kan vi skjuta på avstånd upp till 90 meter. Vi har även en fältbana ute i skogen som även fungerar som jaktbana. Vår utomhussäsong varar normalt mellan april och september beroende på väderlek.

Bågskytte är en idrott med gamla anor som passar både gammal och ung, kille och tjej. Det finns flera olika klasser av skytte vilket gör att alla kan delta efter egen förmåga oavsett om man vill skjuta lite för skojs skull eller tävla på elitnivå. Medlemmar kan under träning och tävling låna olika klubbbågar och pilar tills de köpt sin egen utrustning.

Borås Bågskyttesällskap arrangerar varje år ett par olika tävlingar och träningsläger som drar folk från olika delar av landet. Klubben har flera skyttar som håller hög klass på tävlingar, med flera medaljer från olika mästerskap som resultat.

Vi har i nuläget träning 3 dagar i veckan (måndagar, tisdagar och torsdagar), men det är ofta folk nere på andra tider. Vi har dessutom ibland olika grupper, från företag eller liknande som är nere och provar som en kul del av exempelvis en kick-off eller personalfest. Om medlemmar vill kunna träna på andra tider så kan dessa i vissa fall låna nyckel till lokalen.

Klubben har en viss försäljning av pins, tygmärken och fika. För att deltaga på en tävling måste man dels ha en skjuttröja (som klubben säljer) och dels en tävlingslicens.

Alla är välkomna ner till klubben för att pröva på och ta del av vår goda gemenskap!