I år åkte Martin och Tobias ner till Berlin för att skjuta deras tävling Berlin Open. En två-dagars tävling med antingen finaler eller andra chansen beroende på hur dåligt eller bra man skjuter :).

Tävlingen går av stapeln i Sportforum Berlin och är en ganska på utsidan nergången och sliten idrottshall och även intrycket när man kommer in i hallen är ganska slitet och det luktar lite fukt i väggarna men när man väl sätter sin fot i skjuthallen ändras uppfattningen radikalt.

Golvet är nytt och fräsht, ljuset är bättre än i våran skjuthall och ljudet ur deras ljudanläggning är riktigt bra och speakern hörs utan problem.

Tobias och Martin sköt i 2:ra gruppen alltså kl 07.45 på lördags morgon så det gällde alltså att gå upp med tuppen. Upp tidigt, in i dushen, ner och äta frukost, upp och borsta tänderna, gå till tävlingsplatsen, plocka upp bågen, och förhoppningsvis vaknat ur morgondimman :).

Vi är inte ensamma från Sverige, skyttar från Göteborg, Vetlanda och Oskarshamn är på plats. Ett gött gäng med andra ord, känns lite som en tävling i Grästorp.. 🙂

I kvalet sköt Tobias 284/285 och Martin 282/284, tyvärr inte tillräckligt för att vara bland dom 32 bästa. Det får bli andra chansen istället…

Andra chansen gick av stapeln på Söndagen. 09.00 för Martin och 10.00 för Tobias.
Martin sköt 140 och Tobias 143.

Andra chansen är lite speciell. Du skjuter på en 5 spotat tavla på 150 sekunder. Det är riktigt roligt!

Tyvärr blev det inga vinster denna resa men jäklar vad roligt det är att skjuta tävlingar på andra ställen där det är skyttar som du vanligtvis inte träffar på. Hoppas att vi är fler nästa år som är sugna på en weekend i Berlin!

Resultat Berlin Open 2016

Resultat Andra Chansen