Robin Soivanen

Vad har du för sysselsättning när du inte tränar bågskytte?

Då jag fortfarande går på gymnasiet så är det ofta fokus på plugg, och då de är ett idrotts gymnasium så är de även ofta bågskytte relaterade läxor. Annars umgås jag med kompisar eller sitter framför datorn.

När började du med bågskytte?

För ca 5 år sen, 2012.

Vilken klass skjuter du i?

HB16

Vad för utrustning använder du just nu?

  • Just nu skjuter jag barebow
  • Stock: Gillo G1L, 25″
  • Vikter: 763 gram
  • Lemmar: Win Win Inox power 66″ 36lbs (får ut 40lbs)
  • Pilar: ACE 3L18 (100gr spets)

Vilket är ditt bästa och roligaste bågskytteminne?

Jsm 2014, jag min tränare och min mor åkte till jsm, jag hade den roligaste helgen på länge, och jag lyckades till och med ta en medalj, vilket var min första jsm medalj.

Har du någon förebild inom bågskytte?

Min tränare jag hade i Borås, då jag fick så mycket erfarenheter under den tiden och vi åkte på många tävlingar ihop, och efter som att han har gett mej så mycket som jag fortfarande har nytta av idag t ex vi brukade alltid säga ”gör rätt, så blir de rätt” vilket jag fortfarande säger till mej själv för att hitta lugn på  tex tävling.

Till sist, har du något mer du vill vi ska veta om dig?

Nej