Magnus Bergqvist

Vad har du för sysselsättning när du inte tränar bågskytte?

Arbetar som IT-tekniker på Svenljunga kommun. Har hand om de flesta av verksamhetssystemen, men är väldigt varierande då vi sköter saker i hela kommunen.

När började du med bågskytte?

Började med bågskytte 2001. Köpte en långbåge på Lödöse medeltidsmarknad, eftersom jag då var med i den numera nedlagda medeltidsföreningen Nylöse. Hade provat bågskytte på en friluftsdag innan.

Vilken klass skjuter du i?

Skjuter i HLBE (Herrar Långbåge Elit). Tävlar i alla grenar: Tavla inomhus, Tavla utomhus, Fält, Jakt och 3D. Tavla utomhus skjuter jag dock i princip bara SM, då jag tycker det är den tråkigaste grenen.

Vad för utrustning använder du just nu?

  • Båge: En 72 tum lång KG Archery Longbow på 52 pounds dragstyrka. Har ca 48 pound på fingertopparna (har för korta armar för att få ut full styrka).
  • Pilar: Hemmagjorda träpilar av cederskaft (spinade till 35-40 pounds), med 125-grains mässingspetsar, och fullängdsfenor av kalkonfjädrar som jag skär till enligt en mall för att få den längd jag vill ha på dem.
  • Skydd: hemmagjord tabb av 2 lager läder, samt ett handskydd då bågen saknar pilhylla. Sedan ett armskydd av kraftigt läder jag lät en skomakare göra.
  • Mitt koger är ett papprör med korkskivor fastlimmade i botten och sedan klätt röret i läder.

Vilket är ditt bästa och roligaste bågskytteminne?

Bästa och roligaste bågskytteminne: Skulle nog säga första 3D-SM som var i och omkring Bohus fästning. Oerhört häftig miljö där man bland annat skulle skjuta genom en smal glugg i stenmuren för att träffa målet.

Har du någon förebild inom bågskytte?

Har ingen direkt förebild inom bågskytte.

Till sist, har du något mer du vill vi ska veta om dig?

Älskar spel i olika former. Några av favoritspelen är Go, Carcassonne, Ticket to Ride. Har hållt på med HEMA (Medeltida svärdsfäktning) samt massa andra kampsporter. Har även författardrömmar så skriver en del noveller ibland. Mest fantasy, science fiction och skräck. Tyvärr inte publicerad ännu, men har vunnit skrivartävlingen på spelkonventet Gothcon ett antal år.