SM i Norrköping 9 – 10 Juli

Årets Tavel SM helg började kl 12 på fredagen.bild1bil Vi åkte upp i vad alla i klubben kallar Tobbes raggarbil. En vit Volvo V70 med mörktonade rutor och 18″ orangea sulor till däck och fälg. Inget att skämmas för, den packar bra och man åker bekvämt. 🙂 Magnus somnade nog redan efter 2 mil efter att vi lämnat trygga Borås.

För att leva vidare på legenden om att Borås är sveriges regnigaste dag tycker jag vid spär på den vidare genom att bekräfta att solen sken redan i Jönköping på vägen upp när det var dags för kaffepaus och ev kissepaus.

Till Norrköping kom vi ganska lagom i tid vid 15-tiden och efter incheckning på hotellet tog vi oss en sväng på stan där andra sporter utövades. Vi åkte ut till skjutfältet vid 18-tiden, rekade stället och hämtade ut namnlapparna och checkade av oss på listan av skyttar.

Efter en bit mat på Norrköpings bästa hamburgerställe var det dags för lite livemusik av Sabina Ddumba på vägen hem till hotellet innan läggdags.

 

IMG_1385

Dag två – Första tävlingsdagen, 9 Juli – Dags att börja dagen med en dusch och en hotellfrukost innan det begav sig till tävlingsplatsen. Solen skiner och det verkar bli en bra dag. Det enda negativa för skyttet är att vinden kan ge dig ett spratt när den vänder från höger till vänster och vice versa. Uppvärmningen gick bra för alla 4 och kvalet gick smärtfritt utan problem för oss. Kvalet för compound vanns av Magnus Carlsson från Trellenborg och Boråsskyttarna sköt in sig på följande; 19. Emil Sahlberg, 25. Tobias Iderbrant 29. Martin Iderbrant. I långbågeskyttet vanns kvalet av Peter Nilsson från Östersund och våran Boråsare Magnus sköt in sig på en 21a plats.

Resultat Compound Elit Herrar

Resultat Långbåge Elit Herrar

Dagen är inte slut än för nu börjar lagskyttet. I år fick vi ihop ett lag i Compond vilket bestod av Martin, Tobbe och Emil. Vi började starkt i kvalet och fick stå över första matchen. i 1/4-delen fick vi möta Halmstad. Den matchen vann vi med 212 – 202. I semi fick vi möta Nora, där gick vi tyvärr bet med 217 – 228 vilket innebär en bronsfinal för oss.

I Bronsfinalen mötte vi Lindome med Mats, Petra och Kristian i laget. Vi sköt bra men tyvärr sköt Lindome lite bättre denna gången och vi förlorade matchen med 3 poäng, 223 – 220. Vårat lag slutade därmed 4. Nora vann guldet mot Trelleborg!

Resultat Lag Compound

Därmed är bågskyttet för våran del slut för dag 1, en rolig dag med mycket bågskytte och sol.IMG_1408

En rolig överaskning var att Sture, Tobbe och Martins pappa dök upp som gubben i lådan på förmiddagen. Vi avslutade denna kvällen med mat och även här lite livemusik av Norlie & KKV innan det begav sig till hotellet. Vi hade inga problem att somna, det kan jag intyga 🙂

Dag tre – Andra tävlingsdagen, 10 juli – Idag är det finaldag och solen som vi hade under dag ett har gått i moln och det kändes ganska kallt på morgonen. Detta ändrade sig dock när tiden närmade sig 10-snåret.

Dag två i ett Tavel SM består av finaler, här är en länk till våra motståndare och poäng. http://ianseo.net/TourData/2016/1876/IBCEH.php I compound gick både Emil och Tobias bet i 16-delen likaså Magnus i sin 16-del.

Hoppet står alltså med Martin som sköt sig uppåt i stegen, steg för steg med fina poäng. Martin tog sig ända till Bronsfinal där motståndet bestod av David Hola från Stockholm. Jäkligt roligt att vi har en boråsare i bland medaljfinalerna.

Finalen var jättespännande ända in i sista pilen. David hade några poäng försprång egentligen hela finalen ända in på sista omgången. 1 poängs försprång har David, vilket betyder att Martin mer eller mindre måste skjuta fullt för att ta det eller att det ska bli lika.

Första pilen, X, andra X, tredje och sista pilen 10!!!!!!! Bronset gick till Martin! Matchen slutade 142 – 140. Jäklar vad spännande och stor eloge till Martin som höll nerverna lugna och äntligen lyckades med medalj på ett senior SM! Grattis säger vi alla från Borås Bågskyttesällskap.

Guldet gick till Carl-Henrik Gidensköld och Silver till Magnus Carlsson Trelleborg.

IMG_1424

TV var på plats med och tog sig till Recurv skyttet. Se gärna klippet här http://www.svtplay.se/video/8791506/sm-veckan-bagskytte/sm-veckan-bagskytte

Dags för oss att njuta av en pallplats för Borås, Brons i Compound Elit herrar, Martin Iderbrant.

IMG_1433

I det stora hela var Tavel SM i Norrköping ett bra SM med bra väder och bra skyttar! Vi som är ute på tävlingar vi vill ha fler med oss ut så nästa år vill vi ha minst det dubbla av våra skyttar med på Tavel SM! En bra målsättning iallafall 🙂