SM i Motala 2017

Dag 1, Lagskyttet

Vi var 7 Boråsare som kämpade i Motala! 2 Recurve-, 3 Compound- och 2 långbåge- skyttar.

Efter att ha jobbat och kört bil till Motala så hämtades startkuverten ut från kansliet. Det gick smidigt och det var inga köer.

Compound lag tävlingen kördes redan på fredag kvällen så det var dags att ställa sig bakom startlinjen på uppställnings platsen för Compound laget som bestod av Tobias, Martin och Petri och de andra medlemmarna hejade ivrigt på från publik platsen. Emil fick bli coach för laget och ange träffarna.

Petri sköt sitt första SM tävling och den första tavel tävling. Så han var lite förvirrade och adrenalin stinn. Under hans första uppvärmnings serie första pil så tog strängen skinnet från armen hans men han märkte inget pga all adrenalin. Efter första serien gick det bättre, förvirringen med signaler och rutinen vid linjen gick bättre. Kvalet sköts och sedan var det dags för 1/2 utslagningen. Vi sköt mot Skogens IF korsvägen, tyvärr blev vi utslagna med 10 poäng.

Lag Finalen vanns av Trelleborgs Bågskytteklubb. Då var dag 1 avklarad, vi drog oss tillbaka till hotellet och bestämde att vi skulle äta på O’Larys i Motala. Maten var god och alla var glada.

Dag 2, kval dagen

Vi som bodde på samma hotell åt en stadig frukost och åkte ut till tävlings området.
Det var 72 pilar som skulle skjutas. Petri hade bara orkat skjuta 50 pilar under träningarna dagarna innan så han var nervös, de sista av hans serier var missar för bågen blev tung enlig honom, han tyckte pinsamt att gå behöva gå fram till Morgan som är en duktig skytt och behöva informera honom om att en av pilarna satt i hans tavla .
På kvällen åt vi vid hamnen.

Dag 3, final dagen

Axel och Linus sköt 1/16 och blev utslagna, det blev en särskjutning för Linus mot Per (Helsingborgs BK) för att se vem som gick vidare. Petri blev utslagen i 1/32 finalen, Tobias och Martin blev utslagen i 1/8 dels finalen finalen. Magnus var extra glad för han slog ut Göran i 1/16 delen. Han åkte dock ut i 1/8 delen. Emil kom enda ner till ¼ dels finalen och åkte ut mot Paul (BK Fiskgjusen).

Skjutförhållandena var bra alla dagarna utom sista dagen efter lunch, då kom regnet.

Slutresultat:
Lognbow Emil 7 plats, Magnus 9:onde
Compound Martin och Tobias 9:onde och Petri 33:a
Recurve Axel och Linus 17:onde
Compound Lag 3:a
På vägen hem stannade alla skyttar till på Rasta för en lunch innan vi skildes åt.

Detta bildspel kräver JavaScript.